Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so senčila, ki so primerne za vgradnjo tako na poslovne kot tudi stanovanjske objekte.

Obstaja več vrst zunanjih žaluzij, ki se razlikujejo glede na vrsto lamel (C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm), načinom vgradnje (vidna, podmetna vgradnja), načinom upravljanja (ročno, električno) ter različnimi izvedbami (Krpan, Krater, na žična vodila).

Zunanje žaluzije omogočajo delno zatemnitev

Zunanje žaluzije so senčila, izdelana iz vodoravnih lamel, ki jih je mogoče zapirati in odpirati ter dvigovati in spuščati. Ker se nahajajo na zunanji strani okenskega stekla, omogočajo tudi zaščito pred vročino in prispevajo k prijetnejši bivalni klimi, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor.

Največja prednost zunanjih žaluzij v primerjavi z ostalimi zunanjimi senčili je v tem, da lahko kljub spuščenemu stanju v prostor spustijo nekaj svetlobe. S spreminjanjem naklonskega kota lamel lahko namreč nadzorujemo količino svetlobe, s tem pa tudi raven zasebnosti v prostoru.

Zunanje žaluzije sicer ne ponujajo enakih izolativnih sposobnosti kot zunanje rolete, predvsem pa vam ne nudijo protivlomne zaščite. Protivlomne zunanje rolete za okna so namreč opremljene z varnostnimi vzmetnimi, ki otežujejo dvig rolete z zunanje strani.

PREDNOSTI ZUNANJIH ŽALUZIJ SO:
Odlična zaščita

Žaluzije zaščitijo vaš prostor pred vremenskimi vplivi, še posebej pred osončenjem in pregrevanjem prostorov. Primerne so tudi za senčenje večjih površin (večje dimenzije odprtin).

Regulacija svetlobe

Z reguliranjem kota lamel vam zunanje žaluzije omogočajo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti v prostoru. Omogočajo pretok svetlobe tudi v spuščenem stanju, kar je njihova prednost v primerjavi z drugimi zunanjimi senčili. 

Stabilnost

Naše žaluzije so toge in stabilne tudi pri neugodnih vremenskih razmerah, kar zagotavljajo C ali Z oblike lamel (lamele imajo zaobljene robove ter so vodene v stranskih alu vodilih). 

Dolga življenjska doba

Naša okna so izredno kvalitetna in imajo dolgo življenjsko dobo.

Nestandardna oblika

Možna je tudi izdelava nestandardnih oblik (za poševno izdelana okna).

Sodobnost

Žaluzije so izdelane iz kvalitetnih materialov in modernih barv ter dajejo vašim hišam in stavbam moderen videz.

Enostavnost za uporabo

Žaluzije Medle so zelo enostavne za uporabo. Po vaši želji se jih lahko upravljanja tudi na električni motorni pogon.

Upravljanje žaluzij
Z monokomandno palico
Električno
Vrste lamel

V vse vrste zunanjih krpan žaluzij se lahko vgradijo naslednje vrste lamel.

Lamela C-65 mm
Lamela C-80 mm
Lamela F-80 mm
Lamela Z-75 mm
Lamela Z-90 mm
Vodila

Vodila se razlikujejo glede na različne izvedbe zunanjih žaluzij.

Vodilo 18×24 mm
Žično vodilo
Vodilo 31×87 mm
Potopno vodilo v EPS izolaciji
Purenit vodilo
Zunanje žaluzije – cena izdelave odvisna od vaših želja

Zunanje žaluzije se razlikujejo glede na vrsto lamel, način vgradnje (vidna ali podmetna vgradnja), način upravljanja (ročno ali električno) ter glede na različne izvedbe. Zunanje žaluzije Medle so izdelane iz najkakovostnejših materialov, zato so zelo stabilne tudi ob vremenskih nevšečnostih. Stabilnost jim zagotavljajo tudi C ali Z oblike lamel. Lamele imajo namreč zaobljene robove ter so vodene v stranskih ALU vodilih. Žaluzije lahko vgradimo v omarico nad ali pred okno, tako kot roleto, ali pa samo pred okno, brez omarice. Njihova uporaba je enostavna, saj jih lahko upravljate z monokomandno palico ali s pomočjo električnega motornega pogona.

Poleg vsega zgoraj naštetega pa zunanje žaluzije Medle odlikuje tudi ugodna cena. Pogled na naš cenik žaluzij vas bo zagotovo prepričal o tem, kako ugodna je izdelava zunanje žaluzije. Cenik vam sicer ne bo podal končnega izračuna za zunanje žaluzije, saj je končna cena odvisna predvsem od vaših želja.

Da bi vam lahko izdelali čim natančnejši predračun za zunanje žaluzije, vam svetujemo, da nam posredujete naslednje podatke:

  • kakšne materiale in barve oziroma vzorce želite;
  • kakšne so mere vašega okna ali vrat;
  • kakšna naj bo vgradnja;
  • kako želite zunanje žaluzije upravljati ter
  • kakšno razmerje med kakovostjo in ceno želite.

Cenik žaluzij lahko dobite v naših poslovalnicah, kjer vam bomo lahko tudi strokovno svetovali pri izbiri prave zunanje žaluzije. Cenik pa lahko tudi naročite po telefonu – z veseljem vam ga bomo posredovali. Vabljeni!

Close Popup

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, to lahko shrani ali pridobi informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj lahko nadzorujete svoje osebne nastavitve piškotkov.


Obvezni piškotki
Piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za njeno normalno delovanje.

Zavračam vse storitve
Shrani
Sprejmem vse storitve